Heeft uw kind problemen met cyberpesten, opbouwende schulden of maakt u zich zorgen om een gameverslaving?

Internet is de laatste jaren erg belangrijk geworden voor onze jongeren.

Scrollend gaan zij het leven door: elke dag zijn onze pubers kostbare minuten kwijt omdat ze 24/7 online willen zijn.

Social media kan heel leuk zijn, maar er ligt een hoop gevaar op de loer. Van game- of pornoverslaving tot onveilige sexting, grooming of cyberpesten: voor je het weet is social media alles behalve een leuke bezigheid.

En juist omdat deze gevaren elke dag weer te ontdekken zijn, is het belangrijk dat jongeren de risico’s herkennen zodat zij deze gemakkelijk kunnen vermijden.

Een groot aantal van de jongeren krijgt te maken met cybercrime. Zij weten vaak niet hoe zij dit moeten omzeilen, kennen de signalen niet of weten niet hoe ze kunnen grenzen moeten aangeven.

Daarnaast krijgen veel jongeren na hun 18e te maken met (incasso)schulden of een negatieve bkr registratie, omdat zij niet om kunnen gaan met aankopen op het internet.

Omdat jongeren een groot deel van hun leven op internet en social media door brengen is het cruciaal dat zij hiermee om leren gaan.

Wij hebben jarenlang ervaring in het begeleiden van jongeren met internet en social media. Onze expertise zorgt er dan ook voor dat jongeren de risico’s leren herkennen en bewust veiligere keuzes gaan maken.

Meer weten over onze mogelijkheden?