Over mij

Een gedreven coach

Shehnaaz Abdoel

Welkom!  

Mijn naam is Shehnaaz en ik ben 32 lentes jong. Ik heb 10 jaar met plezier en passie gewerkt in de jeugdzorg en hulpverlening en heb mij voornamelijk beziggehouden met lastige vraagstukken zoals (ernstige) gedragsproblemen, multi problematiek, een beschadigd zelfbeeld, emotie regulatie problemen, afhankelijkheids problemen, het bouwen naar zelfredzaamheid en nog veel meer.

In de laatste jaren van mijn loopbaan als hulpverlener ben ik mij persoonlijk meer op het individu gaan richten en minder op wat er vanuit de maatschappij van ons wordt verwacht. Ik ben er toen achter gekomen dat ik het veel belangrijker vind hoe ‘heel’, gelukkig, én gezond wij ons mogen en kunnen voelen als mens. Ik kom vaak mensen tegen die mijn visie en verlangen delen om het beste uit hun leven te willen halen en tegen hun wil ik zeggen: het kan echt anders! 

- Shehnaaz Abdoel
Opleidingen & ervaringen

Beroeps opleidingen, trainingen & cursussen

2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2011
2008
2007
Samenwerkingen

Samen-werkings partners:

Aangesloten bij:

Gezondheid

Geestelijke en lichamelijke gezondheid gaan hand in hand.

Vaardigheden

Leren begrijpen waar problematische en niet helpende gedachten vandaan komen.

Verleden

Terug gaan naar wat we hebben geleerd als kind, puber, jong volwassene.

Omgeving

Is mijn omgeving nog steeds gezond voor mij? Heb ik de juiste mensen om mij heen?

Wie is Shehnaaz?

Ik ben geboren en getogen in Den Haag en heb door de kleurrijke invloeden van deze multiculturele stad veel kennis en ervaring opgedaan met allerlei mensen en hun achtergronden.

Ik kreeg al vroeg interesse in sociaal maatschappelijke vraagstukken en hoewel ik eigenlijk de lerarenopleiding wilde volgen heb ik uiteindelijk toch gekozen voor een opleiding met een meer analytisch, onderzoekend en opvoedend karakter. 

Tijdens het volgen van de opleiding Pedagogiek op Hogeschool Rotterdam ontwikkelde mijn passie pas echt voor mens en maatschappij. In de jaren erna heb ik ervaring opgedaan in opvanghuizen voor jongeren, jeugdzorg instellingen, speciaal onderwijs, woongroepen etc. Hier leerde ik dat er veel meer achter de mens zit en er emotie zit achter elk gedrag.

Naast de vaardigheden die ik bezit als coach, mentor en hulpverlener ben ik in het dagelijks leven ook mama en huisvrouw. Vooral koken en het uitproberen van nieuwe gerechten en hobby’s is wat mij en mijn gezin zo bezighouden en blijven verbazen. Op deze manier probeer ik aan mijn gezin mee te geven dat niets te gek is en alles aan te leren is, zo lang je dit maar wilt!

In de afgelopen jaren heb ik mij verdiept in een meer holistische kijk op het leven en probeer ik naast goede mentale gezondheid ook te bouwen aan lichamelijke gezondheid voor mijzelf en iedereen om mij  heen. Ik ben dan ook van mening dat alles verband met elkaar houdt en je jezelf van buiten èn van binnen moet voeden om ‘Terug naar de basis’ te keren en om in balans te komen.

Waarom cliënten mij vertouwen

Terug naar de basis

Als hulpverlener zie ik dat er in deze maatschappij weinig oog is voor het individu en diens krachten en minder krachtige kanten. Ik wil de cliënt echt kunnen helpen, geen lange wachttijden of talloze verwijzingen: ik ben er voor je.

Positief gericht

Ik geloof dat er zoveel meer is wat je als individu uit jezelf kunt halen en het mogelijk is om gezond en succesvol te worden.

10+ jaar ervaring

Ik heb regelmatig te maken gehad met verschillende rollen en hier heb ik mij kunnen ontwikkelen als mens en hulpverlener.

Methodische werkwijze

Samen met de cliënt probeer ik er zoveel mogelijk achter gekomen waar hij/zij is vast gelopen.

Eerlijk

Ik leg de cliënt geen druk op om te presteren of om terug te keren naar de maatschappij. De cliënt bepaalt zelf zijn of haar doelen, er zijn geen verrassingen.

Wat mijn collega's over mij zeggen