Diensten - Terug naar de basis

Diensten

Haal uit jezelf

Bepaal zelf je doelen, met de rest help ik je verder

Terug naar de basis coaching gaat uit van de innerlijke kracht en het zelf oplossend vermogen van de client. Samen met de coach/trainer word er gekeken naar een aanpak dat passend is bij de ‘natuur’ van de client.

Coaching
Training
De

Wat past het beste bij mij?

In de training ‘Seksueel weerbaar voor jongeren van 12-18 jaar’ worden jongeren voorgelicht over belangrijke en soms lastige vraagstukken omtrent seksualiteit. 

De jongere leert onder andere over de gezonde seksuele ontwikkeling, de verschillende vormen van seksueel overschrijdend gedrag en over hoe opvoeding, cultuur, maatschappij en social media effect kunnen hebben op de seksuele ontwikkeling. 

Tevens leert de jongere nadenken over zijn eigen seksuele ontwikkeling, het aangeven van wensen en grenzen en er wordt veel aandacht besteed aan loverboyproblematiek en mensenhandel. 

Tijdens deze training wordt de jongere uitgedaagd om aan de slag te gaan. In de training wordt er namelijk gebruik gemaakt van opdrachten, stellingen, casussen, (grappige) video’s en meer. De lessen zijn kort (ca. 20 minuten per les) en zijn laagdrempelig. Op deze manier is de training makkelijk te volgen voor jongeren van 12-18 jaar. 

Let op: de training is niet geschikt voor jongeren met een lvb-indicatie!

In de training ‘Omgaan met internet en social media voor jongeren van 12-18 jaar’ worden jongeren voorgelicht over belangrijke en soms lastige vraagstukken omtrent het internet van nu. 

De jongere leert onder andere over het ontstaan en de geschiedenis van internet, waar jongeren internet het meeste voor gebruiken, de voor- en nadelen van internet en social media, cyberpesten, seks en social media, over de verschillende vormen van handel en diensten op internet, de gevaren van thuiswinkelen en het afsluiten van abonnementen en contracten, wat een BKR registratie is, over de wereld van entertainment en de valkuilen hiervan, cybercrime, internetmarketing, oplichting en veel meer. 

Tijdens deze training wordt de jongere uitgedaagd om aan de slag te gaan. In de training wordt er namelijk gebruik gemaakt van opdrachten, stellingen, casussen, (grappige) video’s en meer. De lessen zijn kort (ca. 20 minuten per les) en zijn laagdrempelig. Op deze manier is de training makkelijk te volgen van 12-18 jaar.

Let op: de training is niet geschikt voor jongeren met een lvb-indicatie!

Wat is mijn werkwijze?

Als jouw coach probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten op jouw wensen en mogelijkheden. Dit betekent dat we geen samenwerkingsverband aangaan van jaren, maar een op maat gemaakt traject in jouw tempo om het beste in jezelf naar boven te halen. Ik geloof namelijk in jouw kracht, ik denk alleen dat jij deze nog niet ontdekt hebt of dat je al die jaren hebt gedacht dat jij deze niet bezit of dat deze gewoon ‘zoek’ is.

Samen met jou stel ik een plan op waarin wij kijken naar jouw doelen, jouw mogelijkheden en jouw beperkingen. Mijn rol als coach is jou adviseren, je bijstaan, soms vanuit de zijlijn en soms als politieagent. Je kunt me zien als de zijwieltjes aan een fiets en aan het einde van jouw traject zijn deze niet meer nodig. Ik probeer samen met jou direct in kaart te brengen wat de reden is dat je op een bepaalde manier naar zaken kijkt, wat jouw drijfveren zijn, waarom je je gedraagt zoals je je gedraagt en wat ervoor nodig is om buiten je comfortzone te treden. Dit betekent dat een traject met mij soms uitdagend en emotioneel kan zijn, maar ook dat je veel over jezelf leert en uiteindelijk zoveel zelfvertrouwen en zelfinzicht hebt dat je geen coach meer nodig hebt!

De tools die worden ingezet werken op verschillende niveaus, waaronder mentaal, fysiek, psychologisch en emotioneel. Ik ga samen met jou de diepte in en dit kan betekenen dat ik je soms letterlijk aan de hand neem om ervoor zorgen dat jij je begrepen en veilig voelt. Durf jij de uitdaging met jezelf aan te gaan?

Mijn

Terug naar de basis

Trainen 95%
Coachen 91%
Communicatie 89%
Oplossingen vinden 100%

Wat is coaching? Samengevat is coaching een effectieve manier om mensen, teams en organisaties, die een uitdaging hebben, vooruit te helpen

Waar opleidingen en trainingen meestal gaan over het vergaren van specifieke kennis is coaching dè manier om duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen, bewustzijn te ontwikkelen of om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat gewenste effectieve gedrag kan het gedrag zijn op de werkplek, in je relatie met collega’s of in de privésfeer, maar ook op het sportveld of in de maatschappij waarin we leven. Effectief gedrag is vaak een gevolg van meer zelfvertrouwen en weten hoe je zaken, als individu of team, effectiever kunt aanpakken.

Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Het leertraject wordt per traject bijna volledig op de persoonlijkheid en leerbehoefte van het individu of het team samengesteld. Persoonlijker kan het niet. 

Vraag een aan