Mocro maffia acteur Bilal Wahib laat jongen van 12 jaar op social media geslachtsdeel zien en belooft hem 17.000 euro

Shehnaaz abdoel

Ik maak me de afgelopen tijd als moeder èn professional zorgen om wat ik allemaal zie op internet en social media. Het lijkt niet meer dan normaal om in liedjes, videoclips en live het hebben van seks voor geld en dure spullen, losbandig gedrag en seksueel overschrijdend gedrag te promoten. Steeds meer ‘artiesten’ doen hier aan mee.

Als ik ga graven in de social media accounts van deze ‘artiesten’ valt mij het volgende op: deze ‘artiesten’ hebben vaak een langdurige relatie of zijn getrouwd en hebben gewoon kinderen. Wat ik mij dan afvraag is het volgende: “Doen deze ‘artiesten’ hier bewust aan mee? Staan ze achter de boodschappen die ze uitdragen aan de rest van de wereld? En wat vind hun achterban hiervan? Laten ze hun kinderen mee kijken? En hoe leggen ze dit uit?

Ook vraag ik mij af of zij door hebben dat kleine kinderen, jongeren t/m 18 jaar (en soms daarboven) nog niet de vaardigheden hebben ontwikkeld om: hun wensen en grenzen aan te geven in relaties, zeer beïnvloedbaar zijn, vaak nog geen moreel besef hebben en hun grenzen verleggen terwijl ze dit niet willen. Hierdoor lopen onze kinderen en jongeren onnodig trauma’s op en lopen ze kans om terug te vallen in schadelijk gedrag en erger: slachtoffer te worden van sextortion, slut shaming, grooming, loverboyproblematiek en meer.

De gevolgen zijn catastrofaal. Steeds meer jongeren raken depressief, durven zich niet meer in het openbaar te vertonen en in extreme gevallen; er zijn jongeren die zichzelf beschadigen of zelfmoord plegen. Misschien ver gezocht…..maar ik wil tegen al die zogenaamde ‘artiesten’ zeggen: be careful what you preach. Our kids are watching.

Shehnaaz

Terug Naar De Basis Coaching & Trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Testimonials