Hoe word ik de beste versie van mijzelf?

Shehnaaz abdoel

Vervolg op: Hoe haal ik het beste uit mijn dag?

Een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij de meest constructieve versie van jezelf wordt!

Begin elke dag met positieve affirmaties;
Door je bewust te worden van je denkprocessen kun je een hoop in “motion” zetten. Daarnaast kan één simpele gedachte in de ochtend een reeks gebeurtenissen in gang zetten. Positivity is a way of life!

Hydrateren 2.0
Ik legde je de vorige keer al uit dat jouw lichaam voor 70% uit water bestaat. Het is ontzettend belangrijk om water binnen te krijgen. Jouw organen hebben water nodig om vocht en zuurstof aan jouw lichaam te leveren. Krijg jij niet genoeg water binnen dan drogen deze letterlijk uit en zul je dit binnen de kortste keren ook merken aan de rest van jouw lichaam. Lukt het je niet altijd om genoeg water binnen te krijgen? Eet je water dan! Klinkt dit gek? Eigenlijk niet. Eet voldoende fruit en groenten die voor meer dan 80% uit water bestaan. Denk hierbij aan aardbeien, paprika’s, komkommers, tomaten, watermeloen, appels enz. Daarnaast bevatten bepaalde fruit en groenten soorten allerlei stoffen die goed zijn voor tal van andere processen in jouw lichaam!

Eet licht of helemaal niets in de ochtend
Jouw lichaam gaat het hardst detoxen in de ochtend. Veel mensen maken de fout om juist in dit tijdsbestek zwaar te gaan ontbijten of denken nog steeds dat het ontbijt overslaan slecht voor je is. Daarnaast zorgen suiker-, eiwit- of glutenrijke producten er voor dat je hormoonspiegels gaan schommelen en zul je door de dag heen alleen maar meer honger krijgen of last krijgen van de bekende “cravings en dips”. Om jouw lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen kun je ’s ochtends het beste niets eten en alleen maar drinken. Lukt dit niet? Probeer dan een lichte smoothie te maken waarbij je het detoxen ondersteunt.

Laat gemaksvoedsel staan
Jouw lichaam en jouw geest reageren op alles wat je er in gooit. Laat gemaksvoedsel dus staan, want dit komt jouw lichaam echt niet ten goede. En met gemaksvoedsel bedoel ik al het fabrieksvoedsel.

Focus je op datgene waar jij controle op hebt
Laat los wat je niet kunt veranderen – wat heeft het voor zin om te gaan piekeren of nadenken over situaties waar je toch geen controle over hebt? Verander liever waar je wel direct invloed op hebt en hou de focus op jezelf.

Evalueer regelmatig je doelen
Je kunt bijvoorbeeld een boekje bij houden waarin je kleine, haalbare doelen stelt. Dit zorgt ervoor dat je scherp blijft en jij jezelf blijft uitdagen.

Stop met uitstelgedrag
Niet alleen omdat je er zelf onwijs van gaat balen, maar vooral omdat jammer zou zijn als je jezelf tekort doet. Ga het gesprek met jezelf aan en probeer er achter te komen wat de redenen kunnen zijn van jouw uitstelgedrag.

Sta elke dag stil bij jouw succes ervaringen
Je doet hard je best en dat mag gezegd worden! Als jij gelukkig met jezelf bent zul je zien dat je deze energie ook gaat uitstralen en meer positiviteit gaat aantrekken. En dat is nu net wat we meer nodig hebben in deze tijd!

Shehnaaz

Terug Naar De Basis Coaching & Trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Testimonials