De doorsnee coach

Shehnaaz abdoel

Dinsdagmiddag, 9 maart

Ik krijg de afgelopen weken veel vragen in mijn mailbox over wat coaching nu precies is. Ook tijdens intakes zijn mensen nieuwsgierig naar deze vorm van begeleiden. Hoewel internet en social media er vol mee staan blijven mensen zich afvragen wat een coach nu eigenlijk voor ze kan betekenen en wat eigenlijk het verschil is met bijvoorbeeld een hulpverlener, psycholoog of counselor. ‘Jullie lijken allemaal op elkaar’, ‘Tegenwoordig kan iedereen zich coach noemen’, ‘Een coach is meer soft en zweverig gedoe’ zijn misvattingen waar ik dagelijks mee te maken krijg. Wat is dan wel een goede coach? En waarin onderscheidt deze zich? Wie zegt dat het jou wel lukt waar anderen gefaald in zijn (en wat is falen?) Ik kan je niet het antwoord geven waar je naar op zoek bent. En ik ben ook zeker niet van plan om je te overtuigen om voor mij te kiezen. Wel kan ik je zeggen dat er geen doorsnee coach, trainer, hulpverlener of psycholoog bestaat. Het cliché: ‘Op elk potje past een dekseltje’ geldt ook voor coaches en hun klanten en hier geloof ik heilig in. Want wat voor de één werkt, kan bij de ander totaal misgaan. Met andere woorden: iedere professional is uniek en werkt op zijn of haar manier. Dat jij hier vandaag bent en toevallig langs scrolt (en daar gaan we weer met het zweverige gedoe) kan geen toeval zijn! Want ook al kies je vandaag niet voor een traject met mij als jouw coach, ik hoef jou niet uit te leggen dat jij ‘perfect imperfect’ bent en je nog zeeën van tijd hebt om aan je persoonlijke doelen te werken.  Zodat we samen de voorwaarden kunnen creëren die ervoor nodig zijn om te doen wat jij écht wilt. De verandering zit namelijk in jezelf. Ik zal slechts functioneren als de zijwieltjes aan een fiets die je straks niet meer nodig hebt. 


Een mooie week toegewenst en geloof in jezelf, 

Shehnaaz.

Shehnaaz

Terug Naar De Basis Coaching & Trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Testimonials